Foto: «Ray-d.org»
Meva-sabzavotlar saraton xavfini kamaytirishga yordam beradi. Bunday mahsulotlarni rossiyalik onkolog va jarroh Ivan Karasev Instagramda yozib qoldirgan.
«Birgina meva-sabzavotlarni iste’mol qilish saraton bilan kasallanish xavfini 20 foizga kamaytiradi. Yana hayvon mahsulotlaridan voz kechsak, ushbu raqamni ikkiga ko‘paytirish mumkin. Shu tariqa har beshtadan ikkita saraton kasalligi bartaraf etiladi», – dedi Karasev.
Uning aniqlik kiritishicha, yashil bargli sabzavotlar, apelsin va dukkakli ekinlar tarkibidagi folat kislotasi tufayli saraton rivojlanish xavfini kamaytiradi. Onkologning so‘zlariga ko‘ra, taomnomaga ko‘p miqdorda vitamin va minerallarni kiritishga hojat bo‘lmaydi.
«Xuddi shu choralar saraton qaytalanishining oldini olishga va davolashga, shuningdek, boshqa surunkali kasalliklar xavfini kamaytirishga yordam beradi», – deya xulosa qildi mutaxassis. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ukraina askarlari Zelenskiyning bayonotiga kutilmagan munosabat bildirishdi
Permdagi saylov uchastkasida portlash yuz berdi
Xurmoning qanday foydali xususiyatlari mavjud?
Putinning navbatdagi olti yillik boshqaruvi Rossiya va dunyoga nima olib keladi?
Qirg‘iziston prezidenti masjidda namoz o‘qib, iftorlik berdi
Ekspert: Putinning saylovdagi g‘alabasi O‘zbekiston bilan munosabatlarni mustahkamlaydi
Putinning ishonchli vakiliga suiqasd qilishga urinish bo‘ldi
103 yoshli italiyalik ayol haydovchi jarimaga tortildi