Foto: «Ray-d.org»
Meva-sabzavotlar saraton xavfini kamaytirishga yordam beradi. Bunday mahsulotlarni rossiyalik onkolog va jarroh Ivan Karasev Instagramda yozib qoldirgan.
«Birgina meva-sabzavotlarni iste’mol qilish saraton bilan kasallanish xavfini 20 foizga kamaytiradi. Yana hayvon mahsulotlaridan voz kechsak, ushbu raqamni ikkiga ko‘paytirish mumkin. Shu tariqa har beshtadan ikkita saraton kasalligi bartaraf etiladi», – dedi Karasev.
Uning aniqlik kiritishicha, yashil bargli sabzavotlar, apelsin va dukkakli ekinlar tarkibidagi folat kislotasi tufayli saraton rivojlanish xavfini kamaytiradi. Onkologning so‘zlariga ko‘ra, taomnomaga ko‘p miqdorda vitamin va minerallarni kiritishga hojat bo‘lmaydi.
«Xuddi shu choralar saraton qaytalanishining oldini olishga va davolashga, shuningdek, boshqa surunkali kasalliklar xavfini kamaytirishga yordam beradi», – deya xulosa qildi mutaxassis. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Bayden va Jinping Peruda uchrashdi: «Agar bir-birimizni raqib deb bilsak, munosabatlarni buzamiz»
Endi operatsiyadan so‘ng kesmalar o‘rni ikki barobar tezroq bitishi mumkin
Global ochlik va qashshoqlikka qarshi kurash alyansiga 82 mamlakat a’zo bo‘ldi
Tyumen oblastiga O‘zbekistondan mehnat migrantlari ishga jalb qilinadi
KXDR Rossiyaga 100 minggacha harbiy yuborishi mumkin
Turkiya Isroil prezidenti samolyotini havo hududiga kiritmadi
Organizm o‘zini toksinlardan qanday tozalaydi?
Ijtimoiy tarmoqlar davrida ruhiy salomatlikni qanday saqlash mumkin?