
Foto: Getty Images
Angliyalik vrach Sara Bryuer qondagi qand miqdorini kamaytirishga yordam beradigan mahsulotni aytdi, deb yozadi Express.
Bryuerning so‘zlariga ko‘ra, sarimsoqpiyozda ajoyen moddasi bo‘lib, u qondagi qand darajasini 25 foizga pasaytirishga yordam beradi.
Kuniga ikki-uch dona sarimsoqpiyoz iste’mol qilish “yomon” deb ataluvchi LPNP-xolesterinini kamaytiradi va yurak xuruji yoki insult xavfini ham 25 foizga pasaytiradi.
Uning qo‘shimcha qilishicha, taomga sarimsoqpiyoz o‘rniga sarimsoqpiyoz moyini qo‘shish mumkin.
Avvalroq doimiy charchoq va hojatxonaga tez-tez qatnash qandli diabet rivojlanayotganidan darak berishi ma’lum bo‘lgandi. “Zamin”ni Telegramʻda oʻqing!
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar