Shifokorlar Nikol Lindel va Lakia Raytlar «Eat This, Not That!» nashriga bergan intervyusida sog‘lom oziq hisoblangan asalning ayrim nojo‘ya ta’sirlari borligini aytishdi.
Diyetolog Lindelning fikricha, asal tishlarga zarar yetkazishi mumkin. U, har qanday shakarli ovqatlar singari, tish kasalligiga olib kelishi mumkin, shuningdek, tishlarning parchalanishi (kariyes) xavfini oshiradi.
Rayt, shuningdek, asaldan foydalanish og‘izda qichishishga olib kelishi yoki allergiyaga olib kelishi mumkinligini aytdi. Buning sababi asalarilar asal to‘plashda allergiya qo‘zg‘atadigan o‘simliklardan ham foydalanadilar.
Yuqori fruktoza miqdori tufayli asal jigarida yog‘ ko‘p bo‘lgan odamlar uchun xavfli bo‘lishi mumkin.
«Fruktoza jigar tomonidan metabollanadi, shuning uchun jigar kasalligi bo‘lgan odamlarga asalni iste’mol qilishni cheklash va spirtli ichimliklardan qochish tavsiya etiladi», deydi Lindel. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Blinken Isroildan uchta muammoni hal etishni talab qildi
NATO bosh kotibi Ukrainaning frontdagi ahvoli yomonlashganini tan oldi
Yaxshi pishgan va mazali anor tanlashga yordam beradigan tavsiyalar
Kreml Ukraina bo‘yicha muzokarada shartlar qo‘yishga urinmoqda
Shavkat Mirziyoyev: “Falastinlik bolalar va ayollarni beg‘araz davolashga tayyormiz”
Erdo‘g‘on Turkiya Isroil bilan aloqalarini uzganini ma’lum qildi
Pashinyan Armanistonning Mustaqillik deklaratsiyani eng katta muammo va fojia deb atadi
Har qanday katta yoshdagi kishi yetuk emas