Marinadlangan sabzavotlar qizilo‘ngach saratoniga chalinish ehtimolini ikki barobarga oshiradi, deb xabar berdi Medikforum.
Qizilo‘ngach saratoni kattalar orasida eng keng tarqalgan kasalliklar orasida 14-o‘rinda turadi. Bir qancha tadqiqotlar shuni ko‘rsatdiki, marinadlangan sabzavotlardan ushbu saratonga chalinish ehtimoli oshadi. Darvoqe, bunday tadqiqotlar asosan Osiyoda o‘tkazilgan.
Tadqiqotlarda shuningdek, tuzlangan sabzavotlarning kanserogenligi sabablari ham ko‘rib chiqilgan. Ularning ekstraktlari mutagen va transformatsion faollikni ko‘rsatgan, qizilo‘ngach epiteliysida giperplaziya va displaziya, kemiruvchilarda o‘smalarni keltirib chiqardi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Turkiyaning Harper's Bazaar nashri yil ayolini aniqladi (foto)
KXDR yetakchisi dronlarni ommaviy ishlab chiqarishni yo‘lga qo‘yishni buyurdi
Shols va Putin o‘rtasidagi suhbat Kiyevga signal bo‘ldi
Rossiyalik deputat: «Oliy ma’lumotlilarning kurerlik qilishi — vatanparvarlikka zid»
Jo Bayden: “Ba’zan xotinim meni kosmosga jo‘natish bilan tahdid qiladi”
Ayrim boshqaruv servis kompaniyalari shartnomalarida asossiz shartlar belgilangani aniqlandi
20 yoshli o‘zbekistonlik qizni qarindoshi Turkiyaga sotib yubordi
Bayden va Jinping Peruda uchrashdi: «Agar bir-birimizni raqib deb bilsak, munosabatlarni buzamiz»