Ko‘p miqdorda yog‘ qo‘shilgan pishiriqlar salomatlik uchun xavfli bo‘lib, saraton rivojlanishiga sabab bo‘lishi mumkin. Bu haqda rossiyalik diyetolog Ivan Alimenko Sputnik radiosiga bergan intervyusida ma’lum qilgan.
Har qanday pishiriqni sotib olishdan oldin uning tarkibini diqqat bilan o‘rganish kerak, eng xavfsiz mahsulot o‘simlik yog‘lari va boshqa yog‘lar qo‘shilmasdan un va suvdan iborat bo‘lgan mahsulotdir.
Haddan tashqari shirin bo‘lgan mahsulotlarga mukkasidan ketish ham saraton rivojlanishiga olib kelishi mumkin.
«Ushbu mahsulotlarning yuqori kaloriyali tarkibi fonida semirib ketish xavfi. Ortiqcha vazn ham juda ko‘p aks ta’sirga ega. Bular qandli diabet, gipertenziya, ateroskleroz va shunga o‘xshash kasalliklar. Bundan tashqari, xolesterinning ko‘payishi, ya’ni qonda yuqori zichlikdagi yog‘larning ko‘payishi bo‘lishi mumkin», - deya ogohlantirdi ekspert. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Xalqaro jinoyat sudi Isroil bosh vaziri Netanyaxuni hibsga olishga order berdi
Italiya sudi Quddus Isroil poytaxti emasligi haqida qaror chiqardi
Xalqaro jinoyat sudining orderi Isroilni nega qo‘rqityapti?
2026 yilda bo‘lajak mundialning favoritlari reytingi taqdim etildi
Superliga. OKMK safarda "Paxtakor"ni mag‘lub etdi va 11 yillik qora an’anaga chek qo‘ydi
Ramzan Qodirov G‘arb davlatlariga hujum qilishga chaqirdi: “Haqiqiy urush qandayligini his qilishsin”
22 noyabr kuni Cobalt avtomobiliga shartnoma ochilishi e’lon qilindi