Tibbiyot fanlari nomzodi, sport shifokori Aleksandra Puriganing aytishicha, brokkoli foydali xususiyatlari bilan mol go‘shti va tuxumdan qolishmaydi.
Brokkoli tarkibida RR vitaminlari, U beta-karotin moddalari ko‘p. Va ushbu elementlar boshqa sabzavotlarda bu qadar ko‘p uchramaydi.
Shuningdek, sabzavot kaliy, kalsiy, fosfor, natriy va temir moddalari manbai hisoblanadi. Xuddi shunday moddalar miqdorini rangli karamda ham bor. Biroq, ikkisini taqqoslaganda, brokkoli tarkibida mineral tuzlar va oqsillar ko‘proq.
Shifokorning ta’kidlashicha, xlorofill tufayli brokkoli qon tarkibiga ijobiy ta’sir qiladi. Aminokislotalar bo‘yicha ushbu sabzavot mol go‘shtidan qolishmaydi. Lizin va izoleysin xususiyatlari bo‘yicha brokkoli tovuq tuxumiga teng.
Shu bilan birga, brokkoli organizmda zararli xolesterin ko‘payishini oldini oladi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Xalqaro jinoyat sudi Isroil bosh vaziri Netanyaxuni hibsga olishga order berdi
Qozog‘iston Ukraina atrofidagi vaziyat tufayli harbiy va fuqarolik obyektlari xavfsizligini kuchaytirdi
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Xonanda Ruxshona uylanmagan yigitga turmushga chiqqani haqida so‘zlab berdi
22 noyabr kuni Cobalt avtomobiliga shartnoma ochilishi e’lon qilindi
Ramzan Qodirov G‘arb davlatlariga hujum qilishga chaqirdi: “Haqiqiy urush qandayligini his qilishsin”
Diniy qo‘mita Umra ziyoratini tashkil qilish uchun 12 ta turfirmaga litsenziya berdi
Fransiyadagi muzeydan qiymati 7 mln yevrolik zargarlik buyumlari o‘g‘irlab ketildi