Sut bezlarining sogʻligʻi koʻp jihatdan ovqatlanishga bogʻliq. Ratsionga toʻgʻri ovqatlarni kiritish orqali siz nafaqat tashqi koʻrinishingizni yaxshilashingiz, balki koʻkrak sogʻligʻini ham saqlab qolishingiz mumkin.
Koʻkrak salomatligi uchun nima yaxshi
1. Yashil bargli sabzavotlar. Ismaloq, brokkoli va karam antioksidantlarga boy boʻlib, ular hujayralarni shikastlanishdan himoya qiladi va estrogen darajasini tartibga solishga yordam beradi. Bu koʻkrak kasalliklari xavfini kamaytiradi.
2. Yongʻoq va zigʻir urugʻlari. Yongʻoqlar sogʻlom yogʻlar va E vitamini manbai boʻlib, terini mustahkamlaydi va uning qarishini oldini oladi. Zigʻir urugʻlari, tarkibidagi fitoestrogenlar tufayli gormonal muvozanatni saqlaydi.
3. Yogʻli baliq. Baliqdagi omega-3 yogʻ kislotalari yalligʻlanishni kamaytiradi va qon aylanishini yaxshilaydi, D vitamini esa gormonal muvozanatni saqlashga yordam beradi.
4. Mevalar. Bu mevalar hujayralarni erkin radikallardan himoya qiluvchi va terining elastikligini yaxshilaydigan antioksidantlarga boy.
Koʻkatlar, yongʻoqlar, yogʻli baliqlar va mevalarni oʻz ichiga olgan muvozanatli ovqatlanish koʻkrak sogʻligʻini saqlashga yordam beradi. Bu mahsulotlar hujayralarni mustahkamlovchi, gormonal darajasini tartibga soluvchi va terini himoya qiluvchi foydali moddalarga boy. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar