Rossiya va Evropa olimlari birgalikda o‘tkazgan tadqiqotlar bodring hamda pomidorni aralashtirgan holda tayyorlangan salat inson salomatligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatdi, deb yozadi Hordiq.uz nashri.
Ma’lum bo‘ldiki, bu ikki mahsulot oshqozonda turli muddatlarda hazm bo‘ladi. Xuddi shu narsa keyinchalik oshqozondagi qon fermentlari oshishi, gazlar yig‘ilishi, shishlar paydo bo‘lishi, qorin qismda kuchli og‘riq paydo bo‘lishi, organizmda shakar va kraxmal hazm bo‘lish jarayonining sekinlashuviga olib kelarkan.
Olimlar shu bilan birga ovqat tayyorlashda makaronni pishloq, go‘shtni pishloq, sabzavotlarni pishloq bilan, apelsin sharbati, qovun, tarvuz, banan va sutni bir-biriga aralashtirmaslikni maslahat berishmoqda. Bu ham sog‘liq masalasida jiddiy muammolar tug‘dirarkan. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
O‘zbekistonda uy-joy va avtomobillar oldi-sotdisi naqd pulsiz shaklga o‘tkazilishi mumkin
Fon der Lyayen Putinning «ishonli odamlari» bilan hamkorlikni istisno etdi
NATO rahbari: “Ukrainaga bergan va’damizni bajarmadik”
Devid Kemeron Markaziy Osiyoga safarida hashamatli samolyot ijaraga olgani uchun tanqid qilindi
AQSHda Falastinni qo‘llab namoyishga chiqqani uchun hibsga olingan talabalar soni 900 nafardan oshdi
Navoiyda YPX xodimlari ko‘z oldidagi qoidabuzarlikka ko‘z yumdi
U-23 Osiyo kubogi. Norchayev finalda gol ursa, to‘purar bo‘lishi mumkin