Nutritsiolog Yekaterina Mixaylenko baliq yog‘ini muntazam iste’mol qilishning foydali jihatlari haqida RIA Novostiga so‘zlab berdi.
Uning aytishicha, baliq yog‘i A va D vitaminlari, shuningdek, Omega-3 to‘yingan kislotalariga boy.
“A vitamini teri yoshligini saqlashda, immunitetni mustahkamlashda va ko‘zlar salomatligida juda zarur. D vitaminining yetishmasligi suyaklarda kalsiy va fosfor almashinuvi buzilishiga olib keladi. Bu esa o‘z navbatida osteoporoz, ya’ni skeletning barcha suyaklarini zararlantiruvchi tizimli kasallik kelib chiqish xavfini ko‘paytiradi”.
Mutaxassis so‘zlariga ko‘ra, foydali va shifobaxsh baliq yog‘lari seld, paltus, skumbriya, losos, tunes va treska kabi baliqlarda ko‘p.
“Treska balig‘i jigaridan olingan yog‘da A va D vitaminlari ikki barobar ko‘p. Bu yog‘da, shuningdek, kaliy, magniy, fosfor bor. Biroq yuqori kaloriyaligi tufayli treska jigarini me’yorda iste’mol qilish zarur”, deydi nutritsiolog. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
NATO bosh kotibi Ukrainaning frontdagi ahvoli yomonlashganini tan oldi
AQSH Isroilning ikki vaziriga sanksiya qo‘llamoqchi
Borrel YEIning Isroil bilan muloqotini to‘xtatishni taklif qildi
Kreml Ukraina bo‘yicha muzokarada shartlar qo‘yishga urinmoqda
Shavkat Mirziyoyev: “Falastinlik bolalar va ayollarni beg‘araz davolashga tayyormiz”
Rossiya armiyasi Kupyanskka kirgani aytilmoqda
Blinken Isroildan uchta muammoni hal etishni talab qildi
Raqobat qo‘mitasi birjada Ai-80 benzini boshlang‘ich narxiga cheklov o‘rnatdi