Pishloq juda foydali mahsulot, biroq uni har kuni tanovul qilish yaxshi oqibatlarga olib kelmaydi. Sputnik radiosi bu haqida mutaxassisning fikrini ma’lum qildi.
Shifokor-parhezshunos, tibbiyot fanlari nomzodi Andrey Bobrovskiyning aytishicha, pishloq har kuni iste’mol qilinadigan mahsulot emas. Ko‘p miqdorda u ateroskleroz (yirik qon tomirlarining zararlanishi bilan bog‘liq surunkali kasallik), yuqori qon bosimi va boshqa yurak qon-tomir kasalliklarining paydo bo‘lish xavfini oshirishi mumkin.
“Ushbu sut mahsulotini har kuni iste’mol qilib bo‘lmaydi. Chunki u yuqori kaloriyali va tarkibida zararli yog‘lar va xolesterin bor”, - deydi shifokor. Ba’zi pishloq turida tuz ko‘p.
“Kunda 100-150 gramm pishloq salomatlik uchun zararli emas. Mahsulot- oqsil, aminokislotalarga boy. Pishloq oqsilining hazm bo‘lishi yaxshi. Bu modda tufayli immunitet mustahkamlanadi, organizm barcha a’zolarining to‘g‘ri ishlashini rag‘batlantiradi. Chunki oqsil tanamizning asosiy qurilish materiali”, - deydi parhezshunos. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
NATO bosh kotibi Ukrainaning frontdagi ahvoli yomonlashganini tan oldi
Har qanday katta yoshdagi kishi yetuk emas
Erdo‘g‘on Turkiya Isroil bilan aloqalarini uzganini ma’lum qildi
Borrel YEIning Isroil bilan muloqotini to‘xtatishni taklif qildi
Raqobat qo‘mitasi birjada Ai-80 benzini boshlang‘ich narxiga cheklov o‘rnatdi
Blinken Isroildan uchta muammoni hal etishni talab qildi
Shavkat Mirziyoyev: “Falastinlik bolalar va ayollarni beg‘araz davolashga tayyormiz”
Kreml Ukraina bo‘yicha muzokarada shartlar qo‘yishga urinmoqda