Фото: «Medaboutme.ru»
Америкалик шифокорлар дуккаклилар, жумладан, ясмиқ ва нўхат истеъмоли юрак-қон томир касалликларининг олдини олишга ёрдам беради, деган хулосага келишди.
«MedicalXpress»нинг ёзишича, таомномага дуккаклиларни киритиш инфаркт ва инсульт хавфини 10 фоизга камайтиради.
Таъкидланишича, дуккаклилар таркибида оқсил ва клетчатка кўп. Шунингдек, уларнинг гликемия индекси паст, ёғи кам, холестерини эса йўқ.
Мутахассисларнинг фикрича, дуккакли маҳсулотлар қон босимини ҳам пасайтиришга кўмаклашади. “Замин” янгиликларини “Telegram”да кузатиб боринг
Ctrl
Enter
Хато топдИнгизми?
Иборани ажратиб Ctrl+Enter тугмасини босингМавзуга оид янгиликлар
Организмда қайси турдаги витамин етишмаётганини қандай аниқлаш мумкин?
Бош кийимсиз юришнинг организмга қандай таъсири бор?
Грецияда минглаб одамлар НАТОга қарши намойиш ўтказди
Эрдўғон: “Туркия Ғазо можароси тугамагунча Фаластинни қўллаб-қувватлайди”
Словакия бош вазири Путиннинг таклифини қабул қилди
Энди «Доимий яшаш жойига рўйхатга қўйиш» қулайлашди (видео)
Ўзбекистонда онкологик касалликка чалинган аёллар бепул даволанади
Медведев Россия НАТО ҳарбий базаларига зарба йўллаши мумкинлигини истисно қилмади