Olimlar muntazam ravishda qahva iste’mol qilish bir qator kasalliklarga chalinish xavfini kamaytirishini aniqlashdi. Tadqiqot natijalari Amerika gastroenterologlari jamiyati saytida nashr qilindi.
Beylor tibbiyot kolleji o‘tkazgan tadqiqot doirasida 34 kishi ishtirok etib, unda yo‘g‘on ichakning turli qismlarida biopsiya o‘tkazilgan – namuna uchun bir bo‘lagi olinib, tekshirilgan.
Aniqlanishicha, ko‘p qahva iste’mol qiladigan kishilarning ichagida inson sog‘lig‘i uchun foydali bo‘lgan Faecalibacterium va Roseburia bakteriyalari ko‘proq, aksincha, sog‘liqqa zararli Erysipelatoclostridium bakteriyalari esa kamroq topilgan.
Ichaklardagi bakteriyalar holati qandli diabet, buyrak va yurak-qon tomir kasalliklari xavfini kamaytirishda muhim o‘rin tutadi. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Damas uchun onlayn kontraktatsiya ochiladi
Germaniyaning Knauf kompaniyasi Rossiyadan butunlay chiqib ketishini tasdiqladi
Futzal. Osiyo Kubogi. Tojikiston Yaponiyani guruhda qoldirdi
Shveysariya prezidenti Putinga maktub yo‘lladi
HAMAS yetakchisi: Isroil Rafahga kirsa, Falastin xalqi oq bayroqni ko‘tarmaydi
Zohida Umarova nima sababdan o‘g‘li va kelini bilan birga yashamasligini aytdi
Olimlar o‘quvchilarning familiyasidagi bosh harf ularning bahosiga ta’sir qilishini aniqladi
AQSHning Suriyadagi harbiy bazasiga raketalar hujum qildi