Yaponiyalik tadbirkor ta’mi va rangi qahvani eslatuvchi, biroq sarimsoqdan foydalanib tayyorlangan ichimlikni ixtiro qildi. Bu haqda «TASS»ga tayanib «Daryo» xabar bermoqda.
Bu g‘oya shimoliy Aomori prefekturasida qahvaxonasi bo‘lgan 74 yoshli Yokitomo Simotaiga bundan taxminan 30 yil avval, e’tiborsizligi va restoranda mijozlar haddan ziyod ko‘p bo‘lgani uchun sarimsoq va steykni kuydirib yuborganda kelgandi.
O‘shanda u kuygan sarimsoqni qoshiqda ezg‘ilab, qaynoq suvga qo‘shgan va natijada ta’mi qahvani eslatuvchi, biroq achchiqroq bo‘lgan ichimlik hosil bo‘lgandi.
Shundan so‘ng u uzoq vaqt o‘z kashfiyotini yoddan chiqardi va buning ustidagi ishlarga nafaqaga chiqqanidan keyingina qaytdi. Simotai ichimlikning xususiyatlarini o‘rgana boshladi va uni tayyorlashning optimal usulini tanladi. Bu uslubga ko‘ra, sarimsoq elektr pechkada qovurilishi, so‘ng sovitib, maydalanishi lozim.
Sarimsoqli qahvaning bir paketchasi 3 dollardan kamroq turadi va Aomoridagi ikki suvenir do‘konida sotiladi. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Prezidentning yangi qarori bo‘yicha ma’lumot berildi
NATO rahbari: “Ukrainaga bergan va’damizni bajarmadik”
O‘zbekistonda uy-joy va avtomobillar oldi-sotdisi naqd pulsiz shaklga o‘tkazilishi mumkin
Ukraina Qurolli kuchlari qo‘mondonlari g‘alabaga ishonishni to‘xtatishdi
Fon der Lyayen Putinning «ishonli odamlari» bilan hamkorlikni istisno etdi
Rossiya kubogi. SSKA ilk o‘yinda Zenit bilan durang o‘ynadi, Fayzullayev zahiradan tushirildi
U-23 Osiyo kubogi. Norchayev finalda gol ursa, to‘purar bo‘lishi mumkin