Foto: Alamy
Tez-tez kolbasa iste’mol qilish sog‘liqqa jiddiy zarar yetkazishi mumkin, dedi vrach-gastroenterolog Inna Mazko.
Uning so‘zlariga ko‘ra, oshqozon-ichak kasalliklaridan aziyat chekadiganlar bu mahsulotni umuman iste’mol qilmasliklari kerak.
"Kolbasa tarkibida go‘sht ko‘pi bilan 40 foizgacha bo‘ladi. Buning ustiga, ushbu go‘shtning sifati past, submahsulotlar bo‘ladi. Qolganlari esa soya, kraxmal, jelatin, oziq-ovqat qo‘shimchalari, bo‘yoqlardir" – dedi u.
Mutaxassisning qayd etishicha, kolbasaga pushti rang berish uchun saraton keltirib chiqarishi mumkin bo‘lgan nitritlardan foydalaniladi. Bundan tashqari, mahsulotga kalsiy o‘zlashtirilishiga zarar yetkazadigan hamda osteoporoz va raxit kasalliklarini keltirib chiqaradigan fosfatlar qo‘shiladi.
Shifokor kolbasa sotib olayotganda mahsulot tarkibiga jiddiy e’tibor berish, imkoni bo‘lsa uni uyda tayyorlash kerakligini aytdi. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Global Janub kimniki?
“Tolibon” Afg‘onistonning Xost viloyatida besh nafar fuqaroni qamchi bilan jazoladi
Xitoy AQSHni «qizil chiziqlar»ni kesib o‘tishdan ogohlantirdi va «dushman emas, hamkor» bo‘lishga chaqirdi
Uchar avtomobil yo‘lovchi bilan birinchi parvozini amalga oshirdi (video)
Ispaniya va Gretsiya Kiyevga Patriot tizimlarini yetkazib berishdan bosh tortdi
Mariya Zaxarova ukrainaliklarni Amerika hindulariga o‘xshatdi
Ruslar Abrams tanklarining zaif tomonini topishdi
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi