AOKA zalida Koronavirusga qarshi kurashish shtabi a’zosi Sevara Ubaydullayeva ishtirokida brifing o‘tkazildi.
- Koronavirusga chalingan odam tuzli ovqatlarni iste’mol qilsa bo‘ladimi? Qancha miqdordagi tuzli mahsulot me’yor hisoblanadi?
- Tuzli ovqat mahsulotlarni me’yorida iste’mol qilsa bo‘ladi, agar juda ham sho‘r bo‘lmasa.
JSSTning kundalik iste’mol qilinishi kerak bo‘lgan tuz miqdorini kuniga 5 grammdan oshmasligi kerak deb belgilaydi.
Agarda surunkali ravishda bu me’yordan ortiqcha tuz iste’mol qilinsa, inson organizmida yurak-qon tomir kasalliklari, ayniqsa qon bosimining ko‘tarilishiga ta’sir qilishi mumkin deb baholaydi.
Bugungi kunda esa, koronavirus kasalligi qon bosimi yuqori bo‘lgan yoki yurak qon-tomir kasalliklariga moyilligi bo‘lgan shaxslarda og‘irroq kechayotgani olimlar va shifokorlar tomonidan ta’kidlanib kelinmoqda. Shuning uchun, ortiqcha iste’mol qilingan tuz va uni surunkali ravishda iste’mol qilinishiga o‘tilishi koronavirus kasalligini og‘irroq kechuviga sabab bo‘lishi mumkin.
Ovqatlanish borasida, yangi mahsulotlardan tayyorlangan ovqatlar doim organizmga shifo sifatida ta’sir qiladi. Xa, bu o‘rinda uni tayyorlash va saqlash qoidalariga ham rioya qilsangiz, organizmingizni sog‘lom bo‘lishini ta’minlaysiz va immun tizimini mustahkamlaysiz. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Hatto meva mumkin emas: jigar uchun zararli uch odat
Chet el valyutalarining o‘zbek so‘miga nisbatan yangi qiymati belgilandi
AQSH Rossiyani Ukrainaga qarshi kimyoviy qurol qo‘llaganlikda aybladi
Asab tolalarini mustahkamlashda muhim bo‘lgan vitaminlar
Saudiya Arabistoni valiahd shahzodasi Falastin prezidenti bilan uchrashuv o‘tkazdi
Germaniyada rossiyalik shaxs ikki ukrainalik harbiyni pichoqladi
Timur Kapadze tarixiy natija qayd etilganidan so‘ng nimalar dedi?