Foto: «News-r.ru»
Rossiyalik onkolog Aleksandr Seryakov insonlarni kanserogen mahsulotlar zarari haqida unutmaslikka chaqirgan. Ta’kidlanishicha, ushbu mahsulotlar saraton kasalligini qo‘zg‘atuvchi bo‘lib xizmat qilishi mumkin.
Uning so‘zlariga ko‘ra, kanserogen moddalar qatoriga nafaqat sigaret chekish, balki dudlangan kolbasalar ham kiradi. Bundan tashqari, Aleksandrning ta’kidlashicha, bu ikki mahsulot zarari taxminan bir xil, ba’zida kolbasa chekilgan sigaretadan ham xavfli bo‘lishi mumkin.
Shunday qilib, 50 g kolbasada butun sigaret qutisidagi kabi ko‘plab kanserogen moddalar mavjud.
Onkologning so‘zlariga ko‘ra, agar odam har kuni kamida 50 gramm xom kolbasa va boshqa kanserogen mahsulotlarni iste’mol qilsa, unda yo‘g‘on ichak saratoni xavfi 18 foizga oshadi. Nafaqat kolbasa, balki dudlangan barcha boshqa mahsulotlar ham xavfli. Turli usulda tayyorlangan konserva mahsulotlari, tuzlamalar ham inson salomatligi uchun zararli, deya ta’kidlaydi Seryakov. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Moskva aeroportlarida 1000 ga yaqin tojikistonlik qolib ketdi
Toshkentda «prava» olib berish bilan bog‘liq firibgarlik holatlari fosh etildi
Husiylar Rossiya neftini olib ketayotgan kemaga raketalar uchirdi
Olmaotada o‘likxona qo‘riqchisi jasadlarni zo‘rlaganlikda gumon qilinmoqda
Xose Venansio Lopes: Ba’zi vaziyatlarda o‘zimiz nazoratni yo‘qotdik
Osiyo kubogi. O‘zbekiston penaltilar seriyasida Tojikistonni mag‘lub etdi va bronza medallarini qo‘lga kiritdi
O‘zbekiston Bibixonim masjidini rekonstruksiya qilayotgan Qatarga minnatdorlik bildirdi
Ilon Mask Pekinga e’lon qilinmagan tashrif bilan keldi