Foto: «Eco-abrau.ru»
Diyetolog Tatyana Ivannikova pishloqning foydalari va zararlarini so‘zlab berdi. Mutaxassis ushbu mahsulotni tanlashda nimalarga e’tibor berish kerakligi haqida maslahat berdi, deb yozadi «RIA Novosti».
Shifokorning aytishicha, pishloq to‘yimli mahsulot bo‘lib, oqsillarning to‘rtdan bir qismidan iborat. Bu moddalar tanaga zarur, chunki ular mushaklar uchun qurilish materiali vazifasini o‘taydi. Shu bois tiklanish davrida pishloq ko‘pincha sportchilar tomonidan iste’mol qilinadi.
Ivannikovaning so‘zlariga ko‘ra, pishloqning afzalligi shundaki, uning oqsillari sut oqsillariga qaraganda yaxshiroq so‘riladi. Ushbu mahsulot energiyani to‘ldirish uchun juda yaxshi, shuning uchun u ko‘pincha sog‘lom tamaddi sifatida ishlatiladi. Biroq yuqori kaloriya miqdori tufayli pishloq ortiqcha vazn va yurak-qon tomir kasalliklari bo‘lgan odamlarga tavsiya etilmaydi.
«Pishloqni tanlashda uning tarkibiga e’tibor bering, unda o‘simlik yog‘lari ko‘p bo‘lmasligi kerak. Ushbu mahsulotni ishlab chiqarish jarayoni ancha uzoq va qimmat, shuning uchun pishloq arzon bo‘lishi mumkin emas», — dedi Ivannikova. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
KXDR Rossiyaga 100 minggacha harbiy yuborishi mumkin
Organizm o‘zini toksinlardan qanday tozalaydi?
Omega-3 qanday qilib ozishga yordam beradi?
Donald Tramp 27 yoshli Karolin Levittni Oq uy matbuot kotibi etib tayinlamoqchi
Endi operatsiyadan so‘ng kesmalar o‘rni ikki barobar tezroq bitishi mumkin
Apple dongdor ikki ayfonini rasman eskirgan deb e’lon qildi
Jo Bayden: “Ba’zan xotinim meni kosmosga jo‘natish bilan tahdid qiladi”
Buyrak salomatligi uchun eng foydali sabzavot...