Quyon go‘shtida oqsil yuqori darajada, yog‘ juda kam bo‘lgani bois u tovuq, kurka, qo‘y, mol go‘shtlariga nisbatan shifobaxshroq. Shuning uchun uni oshqozon kasalligi, yurak-qon tomiri xastaligi va vaznni kamaytirish uchun yeyish tavsiya etiladi.
Quyon go‘shtida letsitin ko‘pligi tufayli uni muntazam iste’mol qilib turish aterosklerozdan saqlaydi.
Bundan tashqari quyon go‘shti yurak atrofini yog‘ bosib qolishidan asraydi.
Quyon yog‘i yanada foydaliroq. Agar uni asal bilan aralashtirib, surunkali yo‘talga qarshi ko‘krak va orqa kurakka surtsangiz, yo‘tal yengiladi. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
NATO bosh kotibi Ukrainaning frontdagi ahvoli yomonlashganini tan oldi
Shavkat Mirziyoyev: “Falastinlik bolalar va ayollarni beg‘araz davolashga tayyormiz”
Borrel YEIning Isroil bilan muloqotini to‘xtatishni taklif qildi
Raqobat qo‘mitasi birjada Ai-80 benzini boshlang‘ich narxiga cheklov o‘rnatdi
Blinken Isroildan uchta muammoni hal etishni talab qildi
Erdo‘g‘on Turkiya Isroil bilan aloqalarini uzganini ma’lum qildi
Isroil HAMAS va “Hizbulloh” raketalarini lazer quroli bilan urib tushirmoqchi. U qanday ishlaydi?
Qozog‘istonda yana 1 mlrd dollar noqonuniy aktivlar davlatga qaytarildi