Quyon go‘shtida oqsil yuqori darajada, yog‘ juda kam bo‘lgani bois u tovuq, kurka, qo‘y, mol go‘shtlariga nisbatan shifobaxshroq. Shuning uchun uni oshqozon kasalligi, yurak-qon tomiri xastaligi va vaznni kamaytirish uchun yeyish tavsiya etiladi.
Quyon go‘shtida letsitin ko‘pligi tufayli uni muntazam iste’mol qilib turish aterosklerozdan saqlaydi.
Bundan tashqari quyon go‘shti yurak atrofini yog‘ bosib qolishidan asraydi.
Quyon yog‘i yanada foydaliroq. Agar uni asal bilan aralashtirib, surunkali yo‘talga qarshi ko‘krak va orqa kurakka surtsangiz, yo‘tal yengiladi. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Hatto meva mumkin emas: jigar uchun zararli uch odat
Chet el valyutalarining o‘zbek so‘miga nisbatan yangi qiymati belgilandi
Shoygu Ukraina dronlariga qarshi qo‘llaniladigan yangi vositalar bilan tanishdi
Asab tolalarini mustahkamlashda muhim bo‘lgan vitaminlar
Saudiya Arabistoni valiahd shahzodasi Falastin prezidenti bilan uchrashuv o‘tkazdi
Germaniyada rossiyalik shaxs ikki ukrainalik harbiyni pichoqladi
Timur Kapadze tarixiy natija qayd etilganidan so‘ng nimalar dedi?