Britaniyaning Nottingem universiteti olimlari sarimsoqning iste’mol qilinishi saratonning ba’zi turlari, yuraktomir kasalliklari va ikkinchi turdagi qand kasalligining rivojlanishi xavfini kamaytira olishini aniqlashdi.
Sarimsoqning foydasi uni tayyorlash usuliga ko‘ra o‘zgaradi, biroq olimlar bu usullardan qaysi biri eng yaxshisi bo‘lishi haqida bir xulosaga kelishmagan. Bu molekulalar fiziologik va biokimyoviy jarayonlarni keltirib chiqaradi.
Olimlarning aytishicha, sarimsoqning oltingugurt saqlovchi komponentlari hujayra va to‘qimalarda gazsimon moddalar signal molekulalarining miqdorini o‘zgartirishi mumkin.
“Bu sohada kasalliklar xavfini kamaytirish usullarini topish va inson sog‘lig‘ini mustahkamlash uchun katta maydon qolmoqda”, deb aytgan tadqiqot mualliflaridan biri Piter Rouz. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Donald Tramp sudga hurmatsizlik qilgani uchun jarimaga tortildi
Hokimlik xodimi firibgarlik ortidan qo‘lga tushdi
Andijonda kelin erining uyidan seplarini MIB orqali qaytarib oldi
Daniyada endi ayollar ham majburiy harbiy xizmatni o‘taydi
Internet-qaroqchilik. Buning uchun qanday javobgarlik bor?
O‘zbekiston va Qirg‘iziston fuqarolari ham Rossiyaga kiritilmayapti
Iordan daryosi G‘arbiy sohilida falastinlik talabalar nemis diplomatini tadbirdan quvib chiqardi