Olimlar muntazam ravishda qahva iste’mol qilish bir qator kasalliklarga chalinish xavfini kamaytirishini aniqlashdi. Tadqiqot natijalari Amerika gastroenterologlari jamiyati saytida nashr qilindi.
Beylor tibbiyot kolleji o‘tkazgan tadqiqot doirasida 34 kishi ishtirok etib, unda yo‘g‘on ichakning turli qismlarida biopsiya o‘tkazilgan – namuna uchun bir bo‘lagi olinib, tekshirilgan.
Aniqlanishicha, ko‘p qahva iste’mol qiladigan kishilarning ichagida inson sog‘lig‘i uchun foydali bo‘lgan Faecalibacterium va Roseburia bakteriyalari ko‘proq, aksincha, sog‘liqqa zararli Erysipelatoclostridium bakteriyalari esa kamroq topilgan.
Ichaklardagi bakteriyalar holati qandli diabet, buyrak va yurak-qon tomir kasalliklari xavfini kamaytirishda muhim o‘rin tutadi. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Moskva aeroportlarida 1000 ga yaqin tojikistonlik qolib ketdi
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Asab tolalarini mustahkamlashda muhim bo‘lgan vitaminlar
Germaniyada rossiyalik shaxs ikki ukrainalik harbiyni pichoqladi
O‘zbekistonlik jangchi UFC reytingida top-darajaga ko‘tarilganidan keyin nimalar dedi?
Hatto meva mumkin emas: jigar uchun zararli uch odat
Jasur Jaloliddinov: "Gol o‘tkazmayotganimizga sabab butun jamoaning mehnatkashligi"
Chet el valyutalarining o‘zbek so‘miga nisbatan yangi qiymati belgilandi