Olimlar muntazam ravishda qahva iste’mol qilish bir qator kasalliklarga chalinish xavfini kamaytirishini aniqlashdi. Tadqiqot natijalari Amerika gastroenterologlari jamiyati saytida nashr qilindi.
Beylor tibbiyot kolleji o‘tkazgan tadqiqot doirasida 34 kishi ishtirok etib, unda yo‘g‘on ichakning turli qismlarida biopsiya o‘tkazilgan – namuna uchun bir bo‘lagi olinib, tekshirilgan.
Aniqlanishicha, ko‘p qahva iste’mol qiladigan kishilarning ichagida inson sog‘lig‘i uchun foydali bo‘lgan Faecalibacterium va Roseburia bakteriyalari ko‘proq, aksincha, sog‘liqqa zararli Erysipelatoclostridium bakteriyalari esa kamroq topilgan.
Ichaklardagi bakteriyalar holati qandli diabet, buyrak va yurak-qon tomir kasalliklari xavfini kamaytirishda muhim o‘rin tutadi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Xalqaro jinoyat sudi Isroil bosh vaziri Netanyaxuni hibsga olishga order berdi
2026 yilda bo‘lajak mundialning favoritlari reytingi taqdim etildi
Xalqaro jinoyat sudining orderi Isroilni nega qo‘rqityapti?
22 noyabr kuni Cobalt avtomobiliga shartnoma ochilishi e’lon qilindi
Italiya sudi Quddus Isroil poytaxti emasligi haqida qaror chiqardi
Superliga. OKMK safarda "Paxtakor"ni mag‘lub etdi va 11 yillik qora an’anaga chek qo‘ydi
Ramzan Qodirov G‘arb davlatlariga hujum qilishga chaqirdi: “Haqiqiy urush qandayligini his qilishsin”