Nutritsiolog Alena Stepanova RIA Novostiga tuzdan voz kechishning oqibatlari haqida so‘zlab berdi. Mutaxassisning aytishicha, tuz iste’mol qilish organizmning hayotiy faoliyatini qo‘llab-quvvatlash uchun zarur.
“Tuz tarkibidagi natriy ionlari mushaklar to‘qimalari kamayishida, nerv impulsini o‘zkazish jarayonlarida ishtirok etadi. Shu sababli, butunday tuzdan voz kechish o‘tkir charchoq, umumiy lohaslik, nerv-mushak faoliyatida buzilishlarga olib keladi”, - deydi mutaxassis.
Stepanovaning qo‘shimcha qilishicha, Jahon sog‘liqni saqlash tashkilotiga ko‘ra, katta yoshdagi odam uchun tuzning bir sutkalik normasi 5 grammni tashkil qilishi lozim.
“Yuqori qon bosimi, glaukoma (ko‘z kasalligi), tuberkulez, buyrak yetishmovchigi, oshqozon yarasi kasalliklari bo‘lgan inson organizmi natriy xlor moddasini singdira olmaydi. Natijada, mahsulotning foydali jihatlari zararga aylanadi: kasallik o‘tishi yomonlashadi, ishchanlik qobiliyati yo‘qoladi”, - deydi nutritsiolog.
Tuzdan voz kechish1, O‘tkir charchoq1, Nerv-mushak faoliyati1, Buzilishlar1, Ishchanlik qobiliyati1 “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonlik 17 yoshli qiz dunyoning yetakchi universiteti olimlari bilan tadqiqot olib bormoqda
Orzudagi uy — qishda issiq, yozda salqin. Bunga qanday erishish mumkin?
Pnevmatik qurollarni o‘z ixtiyori bilan topshirganlar javobgarlikdan ozod etiladi
Jizzaxda uchta yuk mashinasi ishtirokida YTH sodir bo‘ldi
“Umra” ziyoratiga borib kelish tartibi takomillashtiriladi
Ukraina prezidenti mahbuslarni safarbar qilish to‘g‘risidagi qonunni imzoladi
Eron prezidentini olib ketayotgan vertolyot halokatga uchradi
Messining salkam 1 million dollarga sotilgan salfetkasi haqida