Nutritsiolog Alena Stepanova RIA Novostiga tuzdan voz kechishning oqibatlari haqida so‘zlab berdi. Mutaxassisning aytishicha, tuz iste’mol qilish organizmning hayotiy faoliyatini qo‘llab-quvvatlash uchun zarur.
“Tuz tarkibidagi natriy ionlari mushaklar to‘qimalari kamayishida, nerv impulsini o‘zkazish jarayonlarida ishtirok etadi. Shu sababli, butunday tuzdan voz kechish o‘tkir charchoq, umumiy lohaslik, nerv-mushak faoliyatida buzilishlarga olib keladi”, - deydi mutaxassis.
Stepanovaning qo‘shimcha qilishicha, Jahon sog‘liqni saqlash tashkilotiga ko‘ra, katta yoshdagi odam uchun tuzning bir sutkalik normasi 5 grammni tashkil qilishi lozim.
“Yuqori qon bosimi, glaukoma (ko‘z kasalligi), tuberkulez, buyrak yetishmovchigi, oshqozon yarasi kasalliklari bo‘lgan inson organizmi natriy xlor moddasini singdira olmaydi. Natijada, mahsulotning foydali jihatlari zararga aylanadi: kasallik o‘tishi yomonlashadi, ishchanlik qobiliyati yo‘qoladi”, - deydi nutritsiolog.
Tuzdan voz kechish1, O‘tkir charchoq1, Nerv-mushak faoliyati1, Buzilishlar1, Ishchanlik qobiliyati1 “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Frontdagi vaziyat: Rossiya harbiylari Kursk oblastida qarshi hujumga tayyorlanmoqda
Trampning o‘g‘li Zelenskiy yaqin orada «nafaqadan» mahrum bo‘lishini yozdi
Ukraina QK bosh qo‘mondoni: “Frontdagi vaziyat murakkab va keskinlashishi mumkin”
Immunitetni ko‘tarish uchun 6 ta eng yaxshi vitamin
Shavkat Mirziyoyev: “Falastinlik bolalar va ayollarni beg‘araz davolashga tayyormiz”
Tramp Putinga qo‘ng‘iroq qilib, Ukrainadagi urushni muhokama qildi
NATO sobiq qo‘mondoni: “Putin Ukrainaning taxminan 20 foizini qo‘lga kiritadi”
Rossiya Kursk viloyatidagi hududlarini qaytarib olishga 50 ming harbiy to‘pladi