Nutritsiolog Alena Stepanova RIA Novostiga tuzdan voz kechishning oqibatlari haqida so‘zlab berdi. Mutaxassisning aytishicha, tuz iste’mol qilish organizmning hayotiy faoliyatini qo‘llab-quvvatlash uchun zarur.
“Tuz tarkibidagi natriy ionlari mushaklar to‘qimalari kamayishida, nerv impulsini o‘zkazish jarayonlarida ishtirok etadi. Shu sababli, butunday tuzdan voz kechish o‘tkir charchoq, umumiy lohaslik, nerv-mushak faoliyatida buzilishlarga olib keladi”, - deydi mutaxassis.
Stepanovaning qo‘shimcha qilishicha, Jahon sog‘liqni saqlash tashkilotiga ko‘ra, katta yoshdagi odam uchun tuzning bir sutkalik normasi 5 grammni tashkil qilishi lozim.
“Yuqori qon bosimi, glaukoma (ko‘z kasalligi), tuberkulez, buyrak yetishmovchigi, oshqozon yarasi kasalliklari bo‘lgan inson organizmi natriy xlor moddasini singdira olmaydi. Natijada, mahsulotning foydali jihatlari zararga aylanadi: kasallik o‘tishi yomonlashadi, ishchanlik qobiliyati yo‘qoladi”, - deydi nutritsiolog.
Tuzdan voz kechish1, O‘tkir charchoq1, Nerv-mushak faoliyati1, Buzilishlar1, Ishchanlik qobiliyati1 “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Xalqaro jinoyat sudi Isroil bosh vaziri Netanyaxuni hibsga olishga order berdi
Italiya sudi Quddus Isroil poytaxti emasligi haqida qaror chiqardi
Xalqaro jinoyat sudining orderi Isroilni nega qo‘rqityapti?
2026 yilda bo‘lajak mundialning favoritlari reytingi taqdim etildi
22 noyabr kuni Cobalt avtomobiliga shartnoma ochilishi e’lon qilindi
Superliga. OKMK safarda "Paxtakor"ni mag‘lub etdi va 11 yillik qora an’anaga chek qo‘ydi
Ramzan Qodirov G‘arb davlatlariga hujum qilishga chaqirdi: “Haqiqiy urush qandayligini his qilishsin”