
Nutritsiolog Alena Stepanova RIA Novostiga tuzdan voz kechishning oqibatlari haqida soʻzlab berdi. Mutaxassisning aytishicha, tuz iste'mol qilish organizmning hayotiy faoliyatini qoʻllab-quvvatlash uchun zarur.
“Tuz tarkibidagi natriy ionlari mushaklar toʻqimalari kamayishida, nerv impulsini oʻtkazish jarayonlarida ishtirok etadi. Shu sababli, butunlay tuzdan voz kechish oʻtkir charchoq, umumiy lohaslik, nerv-mushak faoliyatida buzilishlarga olib keladi”, - deydi mutaxassis.
Stepanovaning qoʻshimcha qilishicha, Jahon sogʻliqni saqlash tashkilotiga koʻra, katta yoshdagi odam uchun tuzning bir sutkalik normasi 5 grammni tashkil qilishi lozim.
“Yuqori qon bosimi, glaukoma (koʻz kasalligi), tuberkulez, buyrak etishmovchigi, oshqozon yarasi kasalliklari boʻlgan inson organizmi natriy xlor moddasini singdira olmaydi. Natijada, mahsulotning foydali jihatlari zararga aylanadi: kasallik oʻtishi yomonlashadi, ishchanlik qobiliyati yoʻqoladi”, - deydi nutritsiolog.
Tuzdan voz kechish1 O‘tkir charchoq1 Nerv-mushak faoliyati1 Buzilishlar1 Ishchanlik qobiliyati1 Yangiliklar
“Zamin”ni Telegramʻda oʻqing! Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar