Olimlar xulosasiga ko‘ra, yong‘oq yurak uchun eng foydali mahsulot ekan, chunki uning tarkibida alfa-linolenik kislotalar ko‘p.
- Yong‘oq yurak uchun eng foydali mahsulot, - deydi Garvard maktabi professori, tibbiyot fanlar doktori Marta Guash Ferre La Vanguardia nashriga. Uning so‘zlariga ko‘ra, yong‘oq o‘ziga xos noyob ozuqaviy profilga ega.
"Yong‘oq boshqa yong‘oqlarga qaraganda bir oz boshqacha tarkibga ega, chunki ularning tarkibida alfa-linolenik kislota ko‘proq bo‘ladi, bu baliq tarkibida bo‘lgan omega-3 yog‘ kislotasi", - deb tushuntirdi shifokor.
Bundan tashqari, yong‘oq vitaminlar, minerallar va antioksidantlarga boy.
Ferre yong‘oqning muntazam iste’mol qilinishi yurak-qon tomir tizimi kasalliklarining rivojlanishiga to‘sqinlik qilishi, shuningdek lipidlar profilini yaxshilashi va yallig‘lanishga qarshi ta’sirga ega ekanligini ta’kidladi. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Xalqaro jinoyat sudi Isroil bosh vaziri Netanyaxuni hibsga olishga order berdi
Italiya sudi Quddus Isroil poytaxti emasligi haqida qaror chiqardi
Xalqaro jinoyat sudining orderi Isroilni nega qo‘rqityapti?
2026 yilda bo‘lajak mundialning favoritlari reytingi taqdim etildi
22 noyabr kuni Cobalt avtomobiliga shartnoma ochilishi e’lon qilindi
Superliga. OKMK safarda "Paxtakor"ni mag‘lub etdi va 11 yillik qora an’anaga chek qo‘ydi
Ramzan Qodirov G‘arb davlatlariga hujum qilishga chaqirdi: “Haqiqiy urush qandayligini his qilishsin”