Olimlar xulosasiga ko‘ra, yong‘oq yurak uchun eng foydali mahsulot ekan, chunki uning tarkibida alfa-linolenik kislotalar ko‘p.
- Yong‘oq yurak uchun eng foydali mahsulot, - deydi Garvard maktabi professori, tibbiyot fanlar doktori Marta Guash Ferre La Vanguardia nashriga. Uning so‘zlariga ko‘ra, yong‘oq o‘ziga xos noyob ozuqaviy profilga ega.
"Yong‘oq boshqa yong‘oqlarga qaraganda bir oz boshqacha tarkibga ega, chunki ularning tarkibida alfa-linolenik kislota ko‘proq bo‘ladi, bu baliq tarkibida bo‘lgan omega-3 yog‘ kislotasi", - deb tushuntirdi shifokor.
Bundan tashqari, yong‘oq vitaminlar, minerallar va antioksidantlarga boy.
Ferre yong‘oqning muntazam iste’mol qilinishi yurak-qon tomir tizimi kasalliklarining rivojlanishiga to‘sqinlik qilishi, shuningdek lipidlar profilini yaxshilashi va yallig‘lanishga qarshi ta’sirga ega ekanligini ta’kidladi. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
NATO bosh kotibi Ukrainaning frontdagi ahvoli yomonlashganini tan oldi
Shavkat Mirziyoyev: “Falastinlik bolalar va ayollarni beg‘araz davolashga tayyormiz”
Borrel YEIning Isroil bilan muloqotini to‘xtatishni taklif qildi
Raqobat qo‘mitasi birjada Ai-80 benzini boshlang‘ich narxiga cheklov o‘rnatdi
Blinken Isroildan uchta muammoni hal etishni talab qildi
Erdo‘g‘on Turkiya Isroil bilan aloqalarini uzganini ma’lum qildi
Isroil HAMAS va “Hizbulloh” raketalarini lazer quroli bilan urib tushirmoqchi. U qanday ishlaydi?
Qozog‘istonda yana 1 mlrd dollar noqonuniy aktivlar davlatga qaytarildi