Namanganda Navro‘z bayrami tantanalari arafasida birinchi bor tashkil etiladigan «Sumalak sayli» turizm va milliy qadriyatlar festivalida 5 tonnalik sumalak tayyorlanishi haqida xabar berilgandi.
Nihoyat, 5 tonnalik sumalakni pishirish uchun uning masalliqlari qozonga solindi, deb xabar berdi «Namangan Today» nashri.
Sumalakni pishirishga katta tajribaga ega 25 nafar pazanda onaxonlar jalb etildi.
Sumalakni tayyorlashda 1100 tonna bug‘doy, 2200 tonna un, 250 kg yog‘, 450 kilogramm zog‘ora uni, 50 kilogramm novvot ishlatiladi.
“Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Eron prezidenti jiddiy bayonot berdi: «Isroildan hech narsa qolmaydi»
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Crocus teraktida ayblanayotgan tojikistonlik Dalerjon Mirzoyevning ota-onasi o‘g‘li haqida gapirdi
Toshkentda 02 kodli avtoraqamlar taxminan qachon paydo bo‘lishi aytildi