Foto: «Malikavrn.ru»
Mutaxassis «Eng zararli shirinlik qaysi?» degan savolga javob berdi.
— Umumiy formulaga tayanish mumkin: tarkibi qancha murakkab bo‘lsa, shuncha zararli, — deydi shifokor-diyetolog, tibbiyot fanlari nomzodi Lyudmila Zotova.
«AIF»ning yozishicha, yog‘da qovurilgan shirinliklar eng zararlisi hisoblanadi (ponchik, chak-chak, qushtili). Chunki ko‘p miqdorda shakar va transyog‘lar qorishib ketadi. Ikkinchi o‘rinda — drojjali xamirdan tayyorlangan desertlar. Uchinchi o‘rinda — shokoladli batonchiklar, kremli tortlar. Mikrobiologiya nuqtai nazaridan oqsilli (xom yoki yaxshi pishmagan tuxum oqi) va sutli desertlarning bari xavfli. Har tomonlama eng bezarar shirinliklar — marmelad, pastila, zefir (kimyoviy moddalardan emas, agar-agardan tayyorlangani) va qora shokolad. Umuman olganda, monoshirinlik (shokoladli plitka, murabbo, asal) murakkab tarkibli desertlardan ko‘ra yaxshiroq. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Qahva va saraton: olimlardan zo‘r yangilik!
Teraktdan keyin Rossiyadagi Tojikiston fuqarolari nafrat va tajovuzga duchor bo‘lmoqda
Erdo‘g‘on terrorchilar haqida keskin gapirdi
Rossiyaning harbiy operatsiyadagi manyovri Ukrainani hayratga soldi
Moskvadagi terakt bo‘yicha yana uch kishi ushlandi
Rossiya qo‘shinlari Avdeyevkadagi ikkita qishloqni egallab oldi
Emmanuel Makron: “Ukraina tez orada qulashi mumkin”
Rossiyalik tergovchilar teraktda ayblanayotganlar oilasini so‘roq qilish uchun Tojikistonga keldi