Foydali yog‘ manbalari sifatida ko‘proq avakado, yong‘oq va boshqa o‘simlik mahsulotlaridan foydalanish kerak. Bu haqda gastroenterolog Nuriya Dianova Lenta.ru nashriga ma’lum qildi.
Hayvon go‘shti va pishirilgan mahsulotlarda mavjud bo‘lgan to‘yingan yog‘lar xolesterin darajasini oshiradi va yurak kasalliklari va diabet xavfini oshiradi. Ular, shuningdek, semizlik va demensiyani qo‘zg‘atishi mumkin.
Shuning uchun, to‘yingan yog‘larni iste’mol qilishni kamaytirish va to‘yinmagan yog‘larga e’tibor qaratish yaxshidir: avakado, qizil baliq, zaytun moyi, yong‘oqlardan. Aksincha, ular xolesterin darajasini pasaytiradi va yurak-qon tomir salomatligini yaxshilaydi.
Mutaxassislar diyetadagi to‘yinmagan yog‘lar keksa odamlarda xotirani saqlashga yordam berishini ma’lum qiligan. Bundan tashqari, hatto demensiyaning dastlabki bosqichlarida ham turmush tarzingizni o‘zgartirishga hali kech emas: sog‘lom ovqatlanish, jismoniy faollik, muloqot, intellektual mashqlar va shifokor bilan muntazam ravishda eshitish va ko‘rish qobiliyatini tekshirish - bularning barchasi kasallik mavjud bo‘lgan hollarda xotirani yaxshilashga yordam beradi. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Rossiyada amerikalik askar o‘g‘rilikda ayblanib qo‘lga olindi
Messi “dahshatli” ko‘rsatkich qayd etdi (video)
Osvensimda minglab yahudiylar «Tiriklar marshi» aksiyasini o‘tkazdi
G‘azo aholisi HAMASning tinchlikka erishish yo‘lidagi qarorini nishonlash uchun ko‘chalarga chiqdi
Isroil rasmiysi: “Isroil urushni to‘xtatmaydi”
Gollivudda ham mashhur bo‘lgan hind aktrisalari (foto)
Ayollar erkaklarga qaraganda uzoqroq yashashadi, lekin...
Ilyos Zeytullayev: "Hozir kamroq gapirib, ko‘proq ishlashimiz kerak"