Diyetolog Kseniya Uvarovskaya qovoqning foydali xususiyatlari haqida ma’lumot berdi. Ushbu sabzavot o‘simtalar rivojlanishining oldini oladi, deydi shifokor.
Brokkoli kabi qovoq ham sulforofan manbalari hisoblanadi. Ushbu modda o‘simtalarning o‘sishiga to‘sqinlik qiluvchi onkoprotektor hisoblanadi. Shuningdek, u jigarni zararli moddalardan tozalashga ham yordam beradi.
Qovoq tolaga ham boy. Bu ichak faoliyatini yaxshilaydi, oziq-ovqat o‘tishini osonlashtiradi va harakatni rag‘batlantiradi. Bundan tashqari, qovoq xolesterin va qon shakarini kamaytirishga yordam beradi. Pektin organizmdan ortiqcha xolesterolni o‘zlashtiradi va glyukozaning tez so‘rilishini oldini oladi.
Kaliy tufayli qovoq tanadan ortiqcha suyuqlikni siqib chiqaradi va qon bosimini pasaytiradi. 200 gramm sabzavot tarkibida 524 mg kaliy yoki kunlik qiymatning 17 foizi, shuningdek, 34 gramm S vitamini mavjud.
Qovoqning ko‘rish qobiliyatini yaxshilovchi ozuqa ekanini ko‘p kishi bilmaydi. Unda lutein va zeaksantin karotenoidlari mavjud. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Xalqaro jinoyat sudi Isroil bosh vaziri Netanyaxuni hibsga olishga order berdi
Dunyoning mashhur ayollari kunni qanday boshlaydi?
Xonanda Ruxshona uylanmagan yigitga turmushga chiqqani haqida so‘zlab berdi
22 noyabr kuni Cobalt avtomobiliga shartnoma ochilishi e’lon qilindi
Diniy qo‘mita Umra ziyoratini tashkil qilish uchun 12 ta turfirmaga litsenziya berdi
O‘zbekiston hukumati parlament oldidagi vakolatlarini topshirdi
Har payshanba jismoniy tarbiya va sport kuni sifatida belgilanadi
Toshkentda Traverse va Equinox to‘qnashuvida ikki kishi jarohatlandi