Xalq tabobatida oq tut isitma chiqqanda, ichak kasalliklarida, qonni tozalashda ishlatiladi.
Tut po‘stlog‘i (qaynatmasi va kunjut yog‘ida tayyorlangan surtma dori) yaralarni davolashda hamda balg‘am ko‘chiruvchi, peshob haydovchi dori sifatida qo‘llaniladi. Bargidan tayyorlangan qaynatma kishi shamollab, isitmalab qolganda haroratni pasaytiruvchi vosita hisoblanadi.
Kamqonlik, podagra, qandli diabetda yangi tutni ezib, 1 stakan qaynagan suv bilan aralashtiriladi va 4 soat tindiriladi. Kuniga 4 mahal, ovqatlanishdan oldin chorak stakandan ichiladi.
Yurak porogida har kuni 4-5 mahal, ovqatlangandan so‘ng 250-300 g tut eyish tavsiya etiladi.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Rashida Tolib Kongress a’zolariga «achchiq haqiqat»ning suratini ko‘rsatdi
Turkiya Isroil prezidenti samolyotini havo hududiga kiritmadi
Eron AQSHdan 1 trln dollar kompensatsiya talab qildi
Dunyoning mashhur ayollari kunni qanday boshlaydi?
Shimoliy Koreya Rossiyaga uzoqqa zarba beruvchi qurollar yubordi
Tyumen oblastiga O‘zbekistondan mehnat migrantlari ishga jalb qilinadi
KXDR Rossiyaga 100 minggacha harbiy yuborishi mumkin
Ijtimoiy tarmoqlar davrida ruhiy salomatlikni qanday saqlash mumkin?