Amerikaning Texas va Shimoliy Karolina shtatlari mutaxassislari olib borgan izlanishlar quritilgan olxo‘ri doimiy tarzda yeb yurilsa, saraton xastaligi rivojlanishi sekinlashishi ta’minlanishini aniqlab berdi.
Buning uchun har kuni progulsiz me’yoriy miqdorda olxo‘rining quritilgan turini iste’mol qilish kerak bo‘ladi. Saraton xastaligi rivojlanishi esa olxo‘ri tarkibidagi nutriyentlarning ichak mikroflorasiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi natijasida sekinlashadi. Ba’zi holatlarda rivojlanishdan butkul to‘xtab qoladi.
Shu bilan birga olxo‘ridagi ba’zi moddalar antioksidant vazifasini bajarib, ichaklardagi foydali bakteriyalarga organizm bilan yanada yaxshiroq munosabatda bo‘lish uchun sharoit yaratib beradi. Bu narsa organizmda shamollash sodir bo‘lmasligi uchun juda zarurdir.
Manba: hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
NATO bosh kotibi Ukrainaning frontdagi ahvoli yomonlashganini tan oldi
Har qanday katta yoshdagi kishi yetuk emas
Erdo‘g‘on Turkiya Isroil bilan aloqalarini uzganini ma’lum qildi
Shavkat Mirziyoyev: “Falastinlik bolalar va ayollarni beg‘araz davolashga tayyormiz”
Raqobat qo‘mitasi birjada Ai-80 benzini boshlang‘ich narxiga cheklov o‘rnatdi
Blinken Isroildan uchta muammoni hal etishni talab qildi
Borrel YEIning Isroil bilan muloqotini to‘xtatishni taklif qildi
Google'ning Gemini chatboti foydalanuvchiga o‘lim tiladi