Amerikaning Texas va Shimoliy Karolina shtatlari mutaxassislari olib borgan izlanishlar quritilgan olxo‘ri doimiy tarzda yeb yurilsa, saraton xastaligi rivojlanishi sekinlashishi ta’minlanishini aniqlab berdi.
Buning uchun har kuni progulsiz me’yoriy miqdorda olxo‘rining quritilgan turini iste’mol qilish kerak bo‘ladi. Saraton xastaligi rivojlanishi esa olxo‘ri tarkibidagi nutriyentlarning ichak mikroflorasiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi natijasida sekinlashadi. Ba’zi holatlarda rivojlanishdan butkul to‘xtab qoladi.
Shu bilan birga olxo‘ridagi ba’zi moddalar antioksidant vazifasini bajarib, ichaklardagi foydali bakteriyalarga organizm bilan yanada yaxshiroq munosabatda bo‘lish uchun sharoit yaratib beradi. Bu narsa organizmda shamollash sodir bo‘lmasligi uchun juda zarurdir.
Manba: hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Otabek G‘ulomxo‘jayev: "Tarixiy g‘alaba orqali o‘zbek xalqiga xursandchilik ulashgan yigitlarga rahmat"
AQSHning Markaziy Osiyo davlatlari bo‘yicha strategiyasida Rossiya va Xitoyning tilga olinishi
Abbosbek Fayzullayev ham Osiyo kubogi finalida o‘ynamaydi
Eron Afg‘oniston bilan chegarasida beton devor qurishni boshladi
Ukraina Qrimga ATACMS raketalari bilan hujum qildi
Toshkent viloyatida ikki yigit taksi haydovchisining joniga qasd qilmoqchi bo‘ldi
Baxt aslida nimadaligini tushunishga yordam beradigan 5 ta film