Shu narsa ma’lumki, tez-tez go‘sht qovurib yeyish oxir oqibat stress, ichki a’zolar shamollashi va qandli diabet xastaligini keltirib chiqaradi. Bu qovurilgan go‘sht tarkibidagi turli zaharli kimyoviy moddalar tufayli sodir bo‘ladi. Xorvard universiteti mutaxassislari qovurilgan go‘shtning yana bir zararini o‘z tadqiqotlari natijasida aniqlashga musharraf bo‘lishdi.
Aniqlashlaricha, qovurilgan go‘shtni me’yoridan ortiq marotaba iste’mol qilganda, odamning arterial qon bosimi ko‘tariladigan bo‘lib qolarkan. Aniqrog‘i, bu odam gipertoniya xastaligiga yo‘liqarkan. Gipertoniya esa, hammaga ma’lum, bu xastalikning so‘nggi manzili yurak xastaliklariga evrilishdan iboratdir. Bu yerda go‘sht mol, qo‘y yoki parranda, baliqqa tegishliligi umuman rol o‘ynamaydi. Qanday go‘sht bo‘lishidan qat’i nazar qovurilsa bas, uning foydasidan zarari ko‘paya boradi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
Filippinda qurib qolgan suv to‘g‘oni ostida 300 yillik shahar qoldiqlari topildi
Rossiya qo‘shinlari Nigerdagi AQSH bazasiga joylashdi
Toshkent viloyatida 17 ta noqonuniy mayner davlatga 16 milliard so‘m zarar yetkazdi
Binance asoschisi to‘rt oylik qamoq jazosiga hukm qilindi
Abduqodir Husanov va Hojimat Erkinov klubi ixtiyoriga qaytdi
O‘zbekiston Bibixonim masjidini rekonstruksiya qilayotgan Qatarga minnatdorlik bildirdi