Bilasizmi, har kuni ovqatga sarimsoq va piyoz qo‘shib yeyish insonni turli zamburug‘li kasalliklardan asraydi. Chunki bu mahsulotlar zamburug‘ga qarshi kurashish xususiyatiga ega. Shuning uchun ham har kuni, imkoni bo‘lsa, albatta, ertalabki nonushtada bir bo‘lak sarimsoq iste’mol qilishga odatlanish kerak.
Bizning oilada bunga qariyb yigirma besh yildan beri amal qilinadi. Otam uzoq yurtlarda xizmat qilgan paytlarida ikki do‘sti oyoqlarida zamburug‘ kasalligini orttirib, ancha vaqt undan aziyat chekib yurgan ekan. Otam bir kuni tasodifan uchratib qolgan keksa bir kampirning maslahati bilan bu dardga yo‘liqmagan ekan. Do‘stlariga ham ana shu retsept yordam bergan. O‘sha retsept boshqa yurtdoshlarimizga ham foyda berar degan maqsadda uni tavsiya etmoqchiman.
Teri yoki tirnoqlar zamburug‘ida 150 g sabzi sharbatiga 90 g ismaloq sharbati aralashtiriladi va har ovqatlanishdan bir soat oldin ichiladi. Shuningdek, 150 g sabzi sharbatiga 45 g lavlagi, 45 g bodring sharbati aralashtirib ichish ham yaxshi samara beradi.
Munira ABDUSALOMOVA
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Xalqaro jinoyat sudi Isroil bosh vaziri Netanyaxuni hibsga olishga order berdi
Diniy qo‘mita Umra ziyoratini tashkil qilish uchun 12 ta turfirmaga litsenziya berdi
Qozog‘iston Ukraina atrofidagi vaziyat tufayli harbiy va fuqarolik obyektlari xavfsizligini kuchaytirdi
Xonanda Ruxshona uylanmagan yigitga turmushga chiqqani haqida so‘zlab berdi
22 noyabr kuni Cobalt avtomobiliga shartnoma ochilishi e’lon qilindi
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Ramzan Qodirov G‘arb davlatlariga hujum qilishga chaqirdi: “Haqiqiy urush qandayligini his qilishsin”
Shavkat Mirziyoyev Suma Chakrabarti bilan uchrashdi