Чак-чак, қуштили энг зарарли ширинлик ҳисобланадими?

  • 19 ноябрь 2019, 06:00
  • 1 029
  • Жамият
  • Чак-чак, қуштили энг зарарли ширинлик ҳисобланадими?
    Фото: «Malikavrn.ru»
    Мутахассис «Энг зарарли ширинлик қайси?» деган саволга жавоб берди.
    Умумий формулага таяниш мумкин: таркиби қанча мураккаб бўлса, шунча зарарли, — дейди шифокор-диетолог, тиббиёт фанлари номзоди Людмила Зотова.

    «АИФ»нинг ёзишича, ёғда қовурилган ширинликлар энг зарарлиси ҳисобланади (пончик, чак-чак, қуштили). Чунки кўп миқдорда шакар ва трансёғлар қоришиб кетади. Иккинчи ўринда — дрожжали хамирдан тайёрланган десертлар. Учинчи ўринда — шоколадли батончиклар, кремли тортлар. Микробиология нуқтаи назаридан оқсилли (хом ёки яхши пишмаган тухум оқи) ва сутли десертларнинг бари хавфли. Ҳар томонлама энг безарар ширинликлар — мармелад, пастила, зефир (кимёвий моддалардан эмас, агар-агардан тайёрлангани) ва қора шоколад. Умуман олганда, моноширинлик (шоколадли плитка, мураббо, асал) мураккаб таркибли десертлардан кўра яхшироқ.

    Facebook орқали авторизация
    Маълумот

    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
    » » Чак-чак, қуштили энг зарарли ширинлик ҳисобланадими?