Foto: «Gastritinform.ru»
Shimoliy Karolina universiteti (AQSh) olimlari koronavirusning yo‘liga to‘g‘anoq bo‘ladigan mahsulotlarni aniqlashdi. Ular o‘z tadqiqotlari natijasini «Frontiers in Plant Science» nashrida chop etishdi.
Tadqiqotchilarning ma’lum qilishicha, uzum va ko‘k choy tarkibidagi kimyoviy birikmalar odam organizmida virus tarqalishiga eng ko‘p to‘sqinlik qiladi. Mutaxassislarning so‘zlariga ko‘ra, ushbu mahsulotlar tarkibida SARS-CoV-2 proteaza fermentining yo‘lini to‘sadigan modda mavjud.
Bundan tashqari, olimlar qora shokolad bilan kakao ham koronavirus fermentlari faolligini susaytirishi mumkinligini aniqlashdi. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Buyuk Britaniya va Ukraina 100 yillik hamkorlik bo‘yicha muzokaralarni boshladi
Toshkent-Andijon pullik yo‘li loyihasi 4,65 mlrd dollarga baholandi
Messining kelishi "Inter Mayami" budjetiga qanday ta’sir qildi?
SSKA ustozi Fedotov Abbos Fayzullayevning jamoaga qaytgani haqida nima dedi?
O‘zbekistonda Xitoy bilan hamkorlikda chiqindilarni yoqish zavodi quriladi
Xorazmda Eron korxonalari uchun alohida sanoat zonasi tashkil etilyapti
Bekxem Ronalduni “Inter Mayami”ga olib kelish bo‘yicha ish boshladi
U-23 Osiyo Kubogi. O‘zbekiston so‘nggi daqiqalarda gol o‘tkazib yubordi va 2-o‘rin bilan yakunladi