
Nonushta uchun sosiskalar, donli mahsulotlar kashalari va yogurt iste'mol qilsangiz, saraton paydo boʻlish xavfi ortadi, chunki bu mahsulotlarda koʻp miqdorda shakar mavjud. Bu haqda dietolog Elena Solomatina ma'lum qildi.
Uning soʻzlariga koʻra, shakar ortiqcha vaznga olib keladi, natijada semirish paydo boʻladi, bu esa oʻsimtalarni qoʻzgʻatadi.
«Yogʻning koʻpayishi yalligʻlanish, oksidlovchi stressni keltirib chiqaradi, bu hujayralarni yoʻq qiladi. Oxir-oqibat, oksidlanish DNKga tushadi, u erda DNK dasturini oʻzgartiradi va hujayra apoptozini oʻzgartiradi, ya'ni boʻlinishdan keyin hujayraning oʻzini oʻzi yoʻq qiladi.
Bularning barchasi saraton oʻsimtasi paydo boʻlishiga olib kelishi mumkin», - dedi dietolog «Beshinchi kanal»ga bergan intervyusida.
Shifokor turli kuchaytirgichlar va qoʻshimchalar ham saratonning rivojlanishiga sabab boʻlishi mumkinligini ta'kidlaydi. Solomatina nonushtani tola bilan boyitishni maslahat berdi, ularga boʻtqa, mevalar, sabzavotlar va rezavorlar kiradi. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar